Отпадат служебните бележки за доходите

0
Това означава, че хартиеният документ няма да се иска през 2020 г., когато се плащат данъците за преходната
Това означава, че хартиеният документ няма да се иска през 2020 г., когато се плащат данъците за преходната Снимка: Красимир Юскеселиев

При плащането на данъка върху доходите за 2019 г. гражданите няма да се налага да представят служебни бележки от работодателите си.

Тази промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица одобри днес правителството и ще предложи за одобрение в Народното събрание.

Това означава, че хартиеният документ няма да се иска през 2020 г., когато се плащат данъците за преходната. Вместо това работодателите и платците на доходи ще предоставят информацията към данъчната администрация.

Целта на промяната е автоматичното зареждане на цялата информация в образците на годишните данъчни декларации на лицата. Със законопроекта се предлага преминаване изцяло към подаване по електронен път на справки и декларации от самоосигуряващите се лица.

С друго изменение се предлага преминаване към облагане с окончателен данък вместо с данък върху годишната данъчна основа на придобитите облагаеми парични и предметни награди от игри, състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител, както и увеличение на стойността на необлагаемите награди и предметни печалби на до 100 лв., съобщи правителствената пресслужба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари