Отпада свалянето на номерата при изтекла книжка?

0
Има основания случаят с изтекла книжка да не се приравнява към тези на шофьори, които са употребили алкохол или наркотици
Има основания случаят с изтекла книжка да не се приравнява към тези на шофьори, които са употребили алкохол или наркотици Снимка: Арена медиа / Архив

Има настроения за промени в Закона за движение по пътищата, чрез които да не се свалят номерата на колата за шофиране с изтекла книжка. 

Утре ще има Транспортна комисия, където вероятно ще се гласува това.

"Може да има основание, но трябва да има някаква принудителна мярка“ коментира началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски, предаде Novini.bg.

По думите му това, че е изтекъл срокът на една книжка не значи, че ще бъде подновена тя. А има и основание случаят с изтекла книжка да не се приравнява към тези на шофьори, които са употребили алкохол или наркотици.

От началото на годината до края на ноември са отнети регистрационните табели и е преустановена регистрацията на около 13 660 моторни превозни средства.

От тях 8 795 са без съответното свидетелство за управление на МПС, а 4 011 са за установена концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 промила.

При близо 860 случая става дума за употреба на наркотици.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари