Отпада компенсирането на цената на горивата в Румъния

0
Компенсаторната мярка беше въведена през лятото
Компенсаторната мярка беше въведена през лятото

От 1 януари 2023 година вече няма да има отстъпка от 0,50 леи (0,20 лева) за литър гориво

Компенсирането с 0,50 леи (0,20 лева) на цената на горивата в Румъния вече няма да бъде в сила от 1 януари 2023 г., съобщи днес премиерът Николае Чука, цитиран от сайта Хотнюз и БТА.

Чука посочи, че мярката няма да бъде удължена през следващата година, но може да бъде въведена отново при определени обстоятелства.

"Компенсирането на цената на горивата, макар че в началото изглеждаше, че няма да има ефект, установихме, че е добра мярка. Трябва да обявим, че от 1 януари вече няма да функционира. Ако цените имат развитие, което превишава покупателната способност на гражданите, ще я приложим отново", заяви премиерът.

Компенсаторната мярка беше въведена през лятото, напомня сайтът.

Според извънредна наредба бензиностанциите, които приложат от 1 юли намаление на цената на горивата с 0,5 леи на литър, могат да се възползват от компенсация от 0,25 леи на литър от държавния бюджет.

Мярката, въведена първоначално за три месеца, беше удължена през септември до 31 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари