Отменят тържеството на връх Шипка на Трети март

1
Отмяната на тържеството е по препоръка на доц. Ангел Кунчев
Отмяната на тържеството е по препоръка на доц. Ангел Кунчев

Община Габрово отменя заради епидемията църковно-военния ритуал на връх Шипка по повод Трети март

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната. Това съобщи днес Галина Витанова от протоколната служба на общината, информира БТА.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно, се казва в писмото, посочиха от общината.

От общината обявяват, че отменят планирания църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания за гражданите автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътната полиция се запазва.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари