Отменят изборите за кмет в Пернишко

0
Няколко населени места в Пернишка община не фигурират в списъка на кметства на страната
Няколко населени места в Пернишка община не фигурират в списъка на кметства на страната Снимка: БГНЕС / архив

Няколко населени места в Пернишка община не фигурират в списъка на кметства на страната

Отменя се провеждането на избори за кмет на няколко населени места в Пернишка община. Причината е, че те не фигурират в списъка на кметства в страната, който се проверява от Централната избирателна комисия. Секретарят на Общината Мартин Жлябинков съобщи, че се чака решение от общинската избирателна комисия, която ще изпълни указание на ЦИК. Става въпрос за кметствата в Изток, Калкас, Църква и Бела вода. Очаква се Общинската избирателна комисия да се събере утре и да коментира казуса, пише Pernik News.

До безпрецедентното решение се е стига след като от партия Има такъв народ са пуснали жалби, заради дерегистрацията на техните кандидати за кметове на Калкас и Църква. След направените обстойни проверки в ЦИК се е установило, че кметствата не фигурират в списъците. И нямат право да избират кметове.

От общинската администрация ще имат тежката задача да решават след изборите как ще се извършва дейността в засегнатите кметства и по-какъв начин ще се гарантира комуникацията с тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари