Отмениха бедственото положение в Шуменско

0
В Шуменска област бедственото положение беше отменено и там постепенно ситуацията се нормализира
В Шуменска област бедственото положение беше отменено и там постепенно ситуацията се нормализира Снимка: БТА

В Шуменска област бедственото положение беше отменено и там постепенно ситуацията се нормализира

В Разградска област най-сериозна остава обстановката в община Кубрат, където 12 села и към момента са без електрозахранване, а 15 без вода. В община Лозница 9 са населените места без електричество и вода. В община Исперих 3 села са без ток, а 7 без вода. В село Кривица, община Самуил, няма ток и вода, в Завет без вода са 5 населени места, а в община Цар Калоян няма ток и вода в село Костанденец. Пътят Разград-Търговище тази сутрин вече е отворен за леки автомобили, отворени за движение са и участъците Разград - Търговище, Цар Калоян - Костанденец, главния път Русе - Разград до Дряновец през Балкански, Кубрат - Брестовене, Завет - Веселец, Исперих - Конево, Голяма вода - Голям извор. Засега те са отворени само за леки автомобили, като днес поетапно ще започнат да отварят за товарните автомобили и до вечерта пътищата ще бъдат отворени за всички, информират от областната управа в Разград.

Общо за страната около 140 000 са домакинства са без електрозахранване.

Продължава разчистването на пътища, като все още е затруднен достъпът до села в планинските части на Великотърновска, Ловешка, Габровска и Врачанска област.

Нормализира се ситуацията с плевенското село Беглеж, което беше откъснато заради снежните преспи. През нощта са използвани роторен снегорин и техника от военното формирование в Долна Митрополия, предаде БНР.

Пътят е републикански, което наложи намесата на държавата по искане на Община Плевен. Областният управител Виолета Иеремиева направи бърза организация и успя спешно да се справи с проблема. Военните разчистваха през нощта пътя до откъснатото село Беглеж с роторен снегорин. За успешната акция при изключително тежките условия, областният управител благодари за помощта на военните.

В Плевенско продължава отстраняването на проблемите с водоподаването, предимно в селата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари