Най-тежка остава зимната обстановка в Разград

0
Хиляди българи все още са без ток и вода, пътища остават затворени
Хиляди българи все още са без ток и вода, пътища остават затворени

Хиляди българи все още са без ток и вода, пътища остават затворени

След бедственото положение на места в страната заради обилните снеговалежи, от днес ситуацията постепенно се нормализира. Но някои селища са второ денонощие без ток и вода, пътища и училища са затворени. Най-тежка остава зимната обстановка в Разград.

Бедственото положение в общините Горна Оряховица и Сухиндол остава. Там все още има населени места без ток. Над 120 снегорина почистват републиканската пътна мрежа.

"Всички десет общини на територията на област Велико Търново са с проходими пътища, почти няма населени места без ток, с изключение на 4-5 села във Велико Търново, в община Стражица останаха 6", поясни областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

Отново тежките МПС се спират и не се допускат към Русе, поради факта, че Русенска област не може да ги поеме. Хиляди ТИР-ове чакат да напуснат територията на страната в посока Румъния.

"В неделя беше много сериозно, имаше паднали борове в града, големи дървета, унищожени автомобили. Екипи, свързани с доброволческа дейност, бяха с нас нон-стоп на терен", коментира кметът на община Горна Оряховица Николай Рашков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Врачанското село Върбешница 4 дни бедства без ток и вода. Кметът се закани да събере 50 души, с които да отидат до Енергото във Враца и там да си сготвят и изперат по примера на мъжа, който си направи сандвичи в Енергото в Силистра вчера.

А кметът на Троян заяви, че има сериозен проблем в държавата, щом половин милион българи стоят без ток в продължение на дни.

"Когато половин милион български граждани остават без електричество дни наред, значи има сериозен проблем в държавата. Трябва да се направи анализ и да не се повтаря това, което изживяваме всяка зима", каза Донка Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари