Отличиха победителите в конкурс за младо вино в Ново село

1
Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха предложени за дегустация
Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха предложени за дегустация Снимка: Светла Бондова, БНР

Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха предложени за дегустация

Призът за най-добро червено вино спечели Венцислав Джуков, новоселянин, живеещ в Русе и дошъл специално за хубавия празник.

Победител в категория "розе" отново бе Витко Торбанов, който досега не е отстъпвал първото място в тази категория, предава БНР. Майстор на бялото вино се оказа Олег Манджуков. Оспорвана конкуренция в конкурса за най-добро домашно младо вино се очерта на вчерашния празник. 43 проби бяха предложени за дегустация, като най-много имаше в категорията "червено вино".

Именно там, по мнението на председателя на дегустационната комисия инж. Георги Гидов проличава индивидуалния вкус на винарите. Те приготвят виното по стари домашни рецепти, характеристиките му се различават много и по-скоро съответстват на традицията в семейството и фамилията, отколкото на стандартите в бранша. За първи път на вечерта дойдоха 115 човека. Внушителна бе групата на младите лозари, винари и любители на божествената напитка.

Те развеселиха публиката като дадоха проба за бяло вино, направено във винарната "Изба Ново село", която спечели първото място. Временно, разбира се, докато си признаха закачката с организаторите.

Сред наградените бяха и опитни лозари като Тони Белячин, Венелин Ангелов, Иван Маджов, Лилко Чимпуеров. С вкусни медали, изработени в професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев“, бяха окичени дългогодишни лозари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари