Отлагат делото срещу Тръмп

0
Процесът за изборни измами няма да започне на 4 март, както беше планирано
Процесът за изборни измами няма да започне на 4 март, както беше планирано Снимка: Тwitter

Процесът за изборни измами няма да започне на 4 март, както беше планирано

Датата за началото на процеса за опит за изборна измама срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и водещ кандидат на Републиканската партия за президентските избори тази година, беше отложена. Делото трябваше да започне на 4 март, но заради неразрешени юридически въпроси по случая, тази дата беше отменена. Нова дата за началото на делото все още няма, предаде ДПА.

Тръмп е обвинен по общо четири дела. Повдигнати са му общо 91 обвинения по тях.

По делото, което трябваше да започне във Вашингтон, на 4 март, 77-годишният републиканец е обвинен на федерално ниво за усилията му да преобърне резултата от президентските избори през 2020 г. Тогава Тръмп изгуби вода пред съперника си от Демократическата партия Джо Байдън. По онова време републиканецът се опита по няколко начина да преобърне резултата от вота. Кампанията му срещу изхода от изборите тогава доведе до безпрецедентна атака срещу сградата на Конгреса във Вашингтон на 6 януари 2021 година, съобщава БТА.

По случая на Тръмп са повдигнати 4 обвинения, в това число и за заговор срещу САЩ. Ако вината му бъде призната, той може да получи дълги години затвор.

Тръмп отхвърля обвиненията и казва, че те са политически "лов на вещици" срещу него и опит да му се попречи да се кандидатира на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1
    Не разбрах много какво точно се опита да комуникираш, но става ясно че душевно и умствено не може да ти се търси отогворност вече, изгубена кауза си.
  • -1
    1
    Индианец BG
    Този гнусен рижав путлераст трябва да лежи в затвора доживот за измяна към Човечеството и надупване на азиятския окупаторски сатрап! Казах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари