Откритите басейни в Русе отвориха, но при запълнени места - ще се връщат плажуващи

2
Лятото вече дойде с пълна сила, а все повече русенци с престрашават да отидат на басейн
Лятото вече дойде с пълна сила, а все повече русенци с престрашават да отидат на басейн

Откритите басейни в Русе един по един отварят врати и посрещат своите посетители при спазване на всички мерки за дезинфекция и дистанция, съобщава БРЯГНЮЗ

Първи, но и за първа година е заработил комплекс „Дунав“ – още на 6 юни.

Всички мерки за дезинфекция и дистанция са спазени. И тъй като басейнът работи за първо лято, цената за вход е 10 лв. за възрастен с шезлонг и шалте, а за деца под 12 години – 5 лева, съобщиха от мениджмънта на басейна.

От 25 юни плажуващите посреща и комплекс „Олимпия“ в кв. Дружба 3. Дъждовете са причина да бъде забавено пълненето с вода на басейна, поясни за вестника управителят на комплекса Веселин Богданов.

Шезлонгите са разредени – през един, основните изисквания от посетителите са да поддържат хигиена и дистанция, друго не“, каза още Богданов.

„Във водата проблеми няма, тя е дезинфекцирана, вътре нито бактерии, нито вируси, нищо не вирее. Основният проблем на басейните е ешерихия коли, което означава, че ако поддържаме среда, да не се развива тази бактерия , нищо друго не може да се развива във водата“, подчерта още управителят на комплекс „Олимпия“.

Басейн „Локомотив“ пък посреща първите си плувци в днешния 29 юни. Ресторантът работи, цените за вход и тук не са променени от миналата година и няма да бъдат променени.

Тази седмица отваря врати и басейнът в комплекс „Ханчето“, а от 1 юли басейнът в Комплекс „Рай“.

Имаме достатъчно места, спазват се всички мерки, предписани от здравния министър“, уточни собственикът на комплекса Валентин Симеонов.

Само от управата на „Норд“ не получихме информация, тъй като от една страна никой не отговаряше на посочените телефонни номера, а от друга научихме, че комплексът ще работи, но собствениците му не искали да дават изявления за медиите.

Представителите на басейните смятат, че това лято посетителите им няма да са толкова много, както други лета, но при изчерпване на капацитета на местата, няма да бъдат допускани над определения максимум граждани, които желаят да се разхладят във водата през горещите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари