Откриха защо изчезват кораби в Бермудския триъгълник

1
Мистерията с Бермудския триъгълник е разгадана
Мистерията с Бермудския триъгълник е разгадана

Мистерията с Бермудския триъгълник е на път да бъде разрешена след няколко десетилетия.

Откриването на гигантски подводни кратери на дъното на Баренцово море може да даде смислено и научно обяснение за изчезването на кораби в Бермудския триъгълник, пише „Дейли Мейл”.

Учените са установили, че кратерите, широки до 926 метра и 45 метра дълбоки, са причинени от натрупвания на метан край бреговете на Норвегия. Метанът най-вероятно е изтекъл от находища на природен газ под повърхността и е създал кухини, които най-накрая са избухнали, посочват учените.

"Съществуват множество гигантски кратери на морското дъно в района в Западно Баренцово море вероятно те са причината за огромните взривове на газ," казват изследователи от Арктическия университет в Норвегия, цитирани от вестник "Sunday Times". "Зоната на кратера вероятно представлява една от най-горещи точки за всички движещи в по-плитки води морски съдове", казват изследователите.

Експлозиите причинени от кратерите биха могли да представляват особен риск за корабите, които пътуват по Баренцово море. С тях би могло също да се обясни и странната загубата на кораби и самолети в спорния район, посочен като Бермудския триъгълник, според експертите. Районът се простира от британската отвъдморска територия в Северния Атлантически океан до бреговете на Флорида.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари