Откриха удавен и втория мъж, завлечен от морето край плаж Силистар

1
Тялото е било намерено на брега, в близост до мястото, откъдето човекът бе влязал във водата във фаталния ден
Тялото е било намерено на брега, в близост до мястото, откъдето човекът бе влязал във водата във фаталния ден Снимка: БГНЕС / архив

Вчера по обяд, в рамките на минути, 6 човека, включително 2 деца, се оказаха в капана на мъртвото вълнение, двама загубиха живота си

Тялото на втория мъж, изчезнал в бурното море край Силистар вчера, изплува преди броени минути, съобщават очевидци, цитирани от Флагман.БГ. То е открито на брега, изхвърлено от вълните, близо до мястото, където бе изчезнал. 

Припомняме, че вчера на един от най-опасните плажове по Южното Черноморие – Силистар, където постоянно има подводни течения, мъртво вълнение и стръмен бряг, мъж загуби живота си, а друг бе в неизвестност след като по обед се разиграла страшна драма. В рамките на минути морето завлече две деца и мъж, а други две жени също са започнали да се давят. Спасени са децата и двете жени, но съпругът на едната, който скочил в бурното море, за да спасява любимата си, се удави. Днес бе открито и тялото на мъжа, който бе завлечен от вълните по обяд заедно с двете спасени деца. 

Плажът в района не е опасен само заради водните течения, но и заради липсата на спасители. Неприятна случайност обаче също изигра роля в жестоката трагедия – оказа се, че концесионерът на плажа „ММ – Груп Силистар“ ООД е получил договора си от държавата едва вчера и то малко след инцидента. 

От Министерството на туризма обаче обясниха, че „...изцяло в отговорност на концесионера е осигуряването на водноспасителната дейност. В тази връзка при констатиране на нарушения ще предприемем съответните действия“. 

Концесионерът пък твърди, че не е имал черно на бяло, документ, че е стопанин на плажа. „Той се води безстопанствен и към момента, защото на нас не ни е предаден протокол“, каза още вчера той и обясни, че докато не получи лично плажа от министерството, не знае кога ще бъдат осигурени спасители. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари