Откриха сини кучета край фалирал химически завод в Русия

0
От пресслужбата на градската администрация заявиха, че няма заплаха за здравето на животните и ветеринари търсят причината за окраската им
От пресслужбата на градската администрация заявиха, че няма заплаха за здравето на животните и ветеринари търсят причината за окраската им Снимка: Twitter

Стадо кучета, оцветени в синьо, бяха забелязани на територията на затворено химическо предприятие в град Дзержинск, област Нижни Новгород)

От пресслужбата на градската администрация заявиха, че няма заплаха за здравето на животните и ветеринари търсят причината за окраската им.

$В предприятието бяха открити около 10 кучета, цветът на някои от тях беше наистина неестествено син. Състоянието на животните по време на проверката не предизвиква подозрения. Не се изисква спешна помощ на животните", каза главният лекар на ветеринарната клиника "Зоозащита-НН" Дмитрий Щеглов, цитиран от  NOVA.

Той отбеляза, че на територията на предприятието не е открит източник на боята.

"Очевидно пигментът е попаднал вътре в тях, но преди диагностика и лабораторни изследвания няма причина да се предполага, че има отрицателен ефект върху здравето", добави той.

Лекарят отбеляза, че животните ще бъдат откарани в болницата за по-подробен преглед. Четириногите нямат етикети, така че ще бъдат изследвани, ваксинирани и стерилизирани, след което ще бъдат пуснати в предишната им естествена среда.

Снимка на кучетата, боядисани в ярко синьо, беше публикувана в местните издания вчера. Животните с необичаен цвят са обикаляли до фалиралия завод за плексиглас, специализиран в производството на акрилно стъкло и циановодородна киселина.

Според комисаря по несъстоятелността на предприятието животните вероятно са се боядисали от останал химикал, например меден сулфат, както вече се е случило преди няколко години.

Кучетата са били на територията на частното закрито предприятие "Дзержинское плексиглас", заявиха от пресслужбата на администрацията на руския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари