Откриха разширението на „ВИТТЕ Аутомотив България“

0

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на церемонията по откриване на разширението на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД.

Той благодари за отправената покана да бъде част от това значимо събитие за региона, а в приветствието си към присъстващите отбеляза, че настоящата инвестиция е поредното доказателство за добрия бизнес климат, който осигурява държавата, както и че в България може да се работи успешно и този процес ще продължи да се развива. Като примери в тази насока заместник областният управител посочи разширението на „Каолин“ ЕАД, създаването на обучителния център на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД, както и реализирането на всички други инвестиционни намерения, които се осъществяват на територията на общината и областта.

Не на последно място той допълни, че съществен фактор за бизнес развитието на Русе и региона е и добрата квалификация на персонала.

„Убеден съм, че този район ще стане още по-индустриално населен и че тук ще има работа за още множество русенци! На ясно съм с това, което Община Русе направи, за да се стигне до този момент! Изразявам благодарност към кмета и неговия екип! На добър час! Убеден съм, че предстоят още повече успехи!“ допълни Колев.

Също така той удостои изпълнителният директор на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД д-р Христо Христов със значка на областния управител за цялостен принос в икономическото развитие на Русе и региона. От името на областния управител Галин Григоров беше връчен и поздравителен адрес.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе, получил сертификат за инвестиция клас А-126/05.01.2018. През 2018 година оборотът на завода в България е надхвърлил 100 млн.евро, а след пускане на разширението трябва да достигне до 180 млн.евро до 2022 година. Стойността на настоящия проект надхвърля 20 млн. лв. и спомага за разкриване на над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надвиши 1300.

Обособена е и втора фирмена столова, допълнителни съблекални, административни офиси, логистично и производствено хале. Изградена е автобусна станция със сектори и спирки, специално пригодена за транспортирането на работниците и служителите.

На събитието, чийто старт беше даден с изпълнение на песни и танци от фолклорен танцов театър „Найден Киров“, присъстваха още кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който подари икона на изпълнителния директор д-р Христо Христов, неговите заместници Даниела Шилкова, Наталия Кръстева и Димитър Наков, председателят на парламентарната комисия по регионална политика благоустройство и местно управление и народен представител Искрен Веселинов, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, управителят на фирмата Райнер Гьолц, както и множество представители на институции и на бизнеса от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари