Откриха опасни вещества в мазе на бивш военен склад във Враца

0
На този етап се съобщава за открити 90 сандъка с живак и други химикали
На този етап се съобщава за открити 90 сандъка с живак и други химикали Видео: БНТ

Сигнал за опасни вещества, складирани в мазе на бивш военен завод във Враца, се разследва от полицията.

На този етап се съобщава за открити 90 сандъка с живак и други химикали. Тази сутрин на място пристигнаха специализирани екипи от полицията, които ще влязат в помещението и ще трябва да установят - какви вещества и какви количества се намират там?

По първоначални данни - химикалите са складирани тук още през 80-те години на миналия век и са били предназначени за производството. Сега на мястото на завода има само порутени сгради, в които се помещават сервизи, автомивки и магазини. От РИОСВ казаха, че щом се установи какви са откритите вещества, ще се даде предписание - те да бъдат изкарани и обезопасени, предаде БНТ.

Инж. Георги Караиванов, експерт в РИОСВ-Враца: Отворих и видях - в един сандък има червен живак, едно негово предназначение е да се използва за взривно вещество. Трябва да се измери радиацията и тогава ще се види за какво става въпрос, дали е опасно. Но пак казвам - щом досега не е попаднало в недобросъвестни, значи сме имали късмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук