Откриха нов препарат срещу коронавирус

1
Апратоксин S4 намалява броя на заразените клетки по-ефективно от съществуващите антивирусни лекарства
Апратоксин S4 намалява броя на заразените клетки по-ефективно от съществуващите антивирусни лекарства

Съществуващите методи за лечение на коронавирусна инфекция все още са далеч от съвършенството

Екип от международни учени от САЩ, Швейцария и Китай са открили лекарство, което обикновено се използва за рак, което може да се насочи към патогена на COVID-19, както и към други вируси. Резултатите от проучването са описани в списанието ACS Infectious Diseases, пише Здравето

Съществуващите методи за лечение на коронавирусна инфекция все още са далеч от съвършенството, тъй като имат определени нюанси на работа, така че експерти от цял ​​свят търсят нови начини за лечение.

Един такъв вариант може да бъде противораковото лекарство апратоксин S4, което работи с човешки протеини и предотвратява репликацията на много вируси, включително SARS-CoV-2 и грип.

При експерименти върху клетки от маймуни и хора с COVID-19 учените са открили, че апратоксин S4 намалява броя на заразените клетки по-ефективно от съществуващите антивирусни лекарства. Молекулата също така показа, че е ефективна срещу вируса на грип А, вируса Зика, вируса на Западен Нил и денга. В случай на SARS-CoV-2, лекарството не предотвратява навлизането в тялото, но намалява количеството на шиповия протеин и намалява репликацията на вирусната РНК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари