Откриха най-древната цивилизация

0
Цивилизацията на австралийските аборигени се е зародила преди 50 000 години
Цивилизацията на австралийските аборигени се е зародила преди 50 000 години

Анализ на ДНК, направен от учени от университета в Копенхаген, доказва, че цивилизацията на австралийските аборигени се е зародила преди 50 000 години, което я прави най-древната в света.

Самите аборигени не са изненадани от резултатите от изследването – те и до публикуването на изследването са претендирали, че са най-древната нация. Основание за това са им давали техните предания и легенди, посочва в свои материал британското издание The Guardian, цитиран от Факти.бг.

Във своя фолклор аборигените описват преместването на земните пластове и наводненията. Това датира още от времето, когато Големият бариерен риф е бил част от сушата. Всички тези твърдения вече имат официално научно потвърждение от геолозите.

Последните изследвания показват, че аборигените са използвали сложни селскостопански техники, а също така са имали свои собствени начини за ловене на риба.

Днес културата на аборигените преживява упадък – бедност, липса на постоянен дом. Страдат от алкохолизъм и употребяват наркотици. В ход са програми за подобряване стандарта им на живот и възвръщането на старите им културни ценности.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари