Откриха мъртви петима скиори в швейцарските Алпи

1
Последният човек от групата все още е издирван
Последният човек от групата все още е издирван

Последният човек от групата все още е издирван

Петима от шестимата ски бегачи, изчезнали в швейцарските Алпи през уикенда, са намерени мъртви, съобщи полицията в кантона Вале, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Последният човек от групата все още е издирван.

Лошите метеорологични условия усложниха издирването, но екип от спасители най-накрая беше изпратен в района, където "откриха телата на петима от шестте души, обявени за изчезнали", се казва в изявлението на полицията.

Групата скиори, които са на възраст от 21 до 58 години, са напуснали Цермат сутринта на 9 март с цел да стигнат до град Арола по-късно същия ден. Те обаче изчезват в околностите на планината Тет Бланш.

Буря през уикенда е попречила на хеликоптери и спасители да стигнат до района, но снощи екип най-накрая е успял да бъде свален с хеликоптер наблизо.

Петима от групата са членове на едно семейство, но полицията все още не е разкрила самоличността на намерените тела.

По-късно през деня се очаква пресконференция в столицата на кантона Сион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари