Откриха мъртъв уволнен от Владимир Путин руски генерал

0
Версията е самоубийство
Версията е самоубийство Снимка: РИА Новости / Архив

Версията е самоубийство

Откриха мъртъв руски генерал, който наскоро бе уволнен от президента Владимир Путин. Според съобщенията за неговата кончина, се предполага, че става дума за самоубийство, информират „Дейли мейл“ и БГНЕС.

67-годишният генерал-майор Владимир Макаров заместник-ръководител на Главното управление за борба с екстремизма, което отговаря и за борбата с тероризма. Той е бил намерен застрелян днес сутринта.

Според съобщение, той е ръководил издирването и потушаването на опоненти на руския президент Путин, както и на журналисти, смятани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров е действал и срещу млади хора, които са протестирали срещу държавния глава на Русия.

Миналият месец Путин е издал указ за уволнението на ген. Макаров. Мотивите за освобождаването остават неясни.

Съпругата на Макаров - Валентина, е била заедно със съпруга си в селската къща в село Голиково край Москва в 7:00 часа сутринта, когато чула изстрел, съобщават местни медии.

Според някои съобщения наблизо е намерена ловна пушка "Беркут-2М". Според други сведения е открит пистолет. Съпругата му е повикала член на семейството и е извикала линейка. Медиците не са успели да спасят Макаров.

Семейството на загиналия генерал се разпитва от руския Следствен комитет, съобщава московският всекидневник "Московский комсомолец". Изданието посочва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие. Според роднините му, той: "не е знаел какво да прави", след като е бил уволнен. Каналът VChK-OGPU Telegram цитира източник, според когото Макаров е изпаднал в "дълбока депресия" след отстраняването му.

Това не е първата смърт на бивш високопоставен руснак. От началото на 2022 година десетки руски бизнесмени бяха открити мъртви при неизяснени обстоятелства. От 24 до 26 декември имаше поредица от четири мистериозни смъртни случая.

На 26 декември Павел Антонов - най-богатият депутат от руската Дума (долната камара на парламента) и критик на Путин - загина в Индия, падайки от прозорец на хотел. Неговият спътник Владимир Биденов е намерен мъртъв в същия хотел четири дни по-рано. Алексей Маслов, 69-годишен, бивш началник на руските сухопътни войски, почина в болница на 25 декември, а Александър Бузаков - ръководител на руските "адмиралтейски корабостроителници" в продължение на десетилетие - почина на 24 декември.

През юли 76-годишният пенсиониран генерал-майор от Федералната служба за сигурност на Руската федерация Евгений Лобачев беше открит мъртъв в Москва през юли. Смъртта му също беше обявена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на популярно руско пропагандно списание, вицепрезидентът на „Газпромбанк“ и висш служител на „Газпром“. Един изгоря жив, след като заспа със запалена цигара в Москва, друг падна от балкон, а трети - от стълбище.

Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се ограничават до границите на Русия. През април Сергей Протосеня - бивш заместник-председател на "Новатек" - беше намерен обесен на парапет. Съпругата и дъщеря му бяха намерени убити с прободни рани. Бизнесменът Михаил Уотфорд беше намерен мъртъв в дома си в Съри, Англия, а друг - Владимир Биденов - почина във Франция, след като си удари главата в парапет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Заветите на Сталин
    Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем. (Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы.)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари