Откриха марихуана в газова бутилка и детско столче на "Капитан Андреево"

1
Общото тегло на наркотика е 14.5 килограна
Общото тегло на наркотика е 14.5 килограна Видео: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха 14.5 кг марихуана при проверки на два леки автомобила, излизащи от страната

На 11.03.2022 г. на ГКПП "Капитан Андреево" в посока Република България към Република Турция на трасе изходящи леки автомобили и автобуси пристига лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

Автомобилът е управляван от български гражданин, който пътувал сам. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка са открити два полиетиленови чувала със суха тревиста маса.

При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 48 360 лева.

Ден след това в друг лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити четири прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана.

В автомобила, управляван от български гражданин пътували жена и малолетната ѝ дъщеря. Наркотикът е открит в детско столче, поставено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2.410 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9640 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С постановление на наблюдаващите прокурори на водачите на леките автомобили, са повдигнати обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари