Откриха марихуана за над 2 милиона лева на ГКПП „Капитан Андреево“

0
Над 140 килограма марихуана е спипана от митничари на проверка на товарен автомобил
Над 140 килограма марихуана е спипана от митничари на проверка на товарен автомобил Видео: Агенция "Митници"

Над 140 килограма марихуана е спипана от митничари на проверка на товарен автомобил

145.11 кг марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево.

На 10.08.2023 г. на пункта в посока към Република Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с румънска регистрация. Шофьорът - австрийски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

По искане на ГД „Гранична полиция“, в която бил постъпил сигнал за незаконен превоз, камионът е отклонен за извършване на щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол, в товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лева. При личен преглед на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари