Българин опита да пренесе дрога за 36 хиляди лева през ГКПП "Капитан Андреево"

0
Марихуаната е била укрита в газова бутилка
Марихуаната е била укрита в газова бутилка Снимка: Агенция Митници

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа български гражданин за опит за контрабанда на марихуана за 36 080 лева през ГКПП – Капитан Андреево

Д.Д. е на 47 г., на 22.06.2022 г. на граничния пункт прави опит да пренесе с "Ауди" през границата от България за Турция марихуана с тегло 9,020 кг на обща стойност 36 080 лева. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини, съобщиха от Агенция Митници.

Водачът бил сам в автомобила. Превозното средство било отклонено за извършване на щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка била открита втора - по-малка. В нея били намерени два полиетиленови чувала, в които имало суха зелена листна маса. При извършения полеви тест растителната маса е реагирала на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково 47-годишният е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари