Откриха куп нарушения на надлеза край Пазарджик

0
Експерти направиха оглед на съоръжението
Експерти направиха оглед на съоръжението

Експерти направиха оглед на съоръжението.

Пътят, на който загинаха петима души край Пазарджик е бил хлъзгав заради заледените водни частици от мъглата. Това твърдят от местния клон на Агенция пътна инфраструктура. Според полицията именно неопесъчения участък е причина да се стигне до тежкия инцидент. Експерти от института по пътна безопасност твърдят, че има няколко нарушения, свързани с поддръжката на надлеза.

„Тук има страшно много нарушения. Виждате знака за забранено изпреварване къде е, а трябва да е с поне 50 метра по-напред. Виждате, че там знакът за пешеходната пътека не се вижда от едно дърво. Знакът за спирка не се вижда от един дирек.”, заяви Руслан Баждеков, който е експерт по пътна безопасност, предаде TrafficNews.bg.

Освен, че е бил неопесъчен, по надлеза липсва и осветление, тъй като преди година захранващите кабели били откраднати. Липсва и знак за шофиране с 30 км/ч по време на мъгла.

„Освен пътната сигнализация, която е изключително неправилна, със сигурност го има и проблема със заледяването, което се е случило онази сутрин и съответно ненавременното опесъчаване. По тази причина ние от Института за пътна безопасност настояваме за оставката на цялото ръководство на Агенция пътна инфраструктура, защото те са собственици на пътя и цялата отговорност е тяхна”, каза от своя страна експертът Емил Марков.

По данни на МВР, до инцидента се стига, след като 69-годишен водач загубил контрол над „Лада“-та си, в която пътували 60-годишната му съпруга и тяхна позната на 56 години. Колата навлязла в насрещното и се блъснала в микробус. Непосредствено след първия удар водач на друг микробус, също загубил контрол, навлязъл в насрещното и се врязал в лека кола, в която пътували съпрузи от село Братаница.

На място загиват двете съпружески двойки от леките автомобили, а по-късно издъхва и 56-годишната пътничка в първата кола. Състоянието на други двама ранени е стабилно.

Със случая се занимава Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари