Пропадат новоизградени паркоместа край Парка на младежта

1
Русенци паркират на забранени места с риск да ги глобят
Русенци паркират на забранени места с риск да ги глобят Снимка: БНТ

Русенци паркират на забранени места с риск да ги глобят

За пропаднали новоизградени паркоместа в района на Младежкия парк сигнализират русенци. Ситуацията е такава повече от година, твърдят живеещите в квартала. В същото време хората няма къде да паркират колите си и даже правят нарушения в опит да си намерят място около блока.

Преди 2 години от община Русе направили ремонт и изградили паркоместа по цялата алея покрай Младежкия парк – за живеещите в района и за посетителите на парка. Половината от местата обаче започнали да пропадат с времето.

"Хубава идея – да заприличаме и ние на Европа, ама по български свършена работа", недоволстват хората, предава БНТ.

Според местните грешката е заложена още при самото изграждане на паркоместата – отдолу минавали тръбите на парното и се получило слягане.

"Това е един насип, където отгоре са сложени тия плочки. От строителните фирми не са си свършили както трябва работата. И ни затрудняват тука паркирането. Ето, виждате колко свободно място има, никой не може да паркира. Някой път паркираме на забранени места, където всеки момент очакваме да ни глобят. Но на късмет", разказва Красимир Исаев.

Проблемите за живеещите обаче не свършват до тук - дупките са обрасли с трева и някои вече трудно се забелязват. От Община Русе обясниха, че гаранционният срок на обекта вече е изтекъл, но се водят разговори с фирмата изпълнител, защото преди година същите паркоместа пак се е налагало да бъдат ремонтирани. Това ще стане едва след завършването на водния цикъл, тъй като районът е разкопан и движението е пренасочено по алеята до Парка на младежта. Така че живеещите там ще трябва да почакат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    До ииии
    Тоз път не позна …… https://obshtinaruse.bg/novi-parkomesta-po-alei-vazrazhdane17980
  • -8
    15
    До ИИИИ
    Да, некадърния кмет Пламен Стоилов ги направи тези парко места
  • 2
    14
    Русе
    Водният цикъл довърши новоизградените парко места. Напълниха ги с пръст, боклуци и камънак. Те трябва да ги оправят.
  • 10
    13
    Пишман Майстор от Пишман Фирма
    А бе те пропадат от сушата . Когато започнат дъждовете земята и камъните ще набъбнат от влагата и всичко ще се изглади.
  • -11
    12
    Стефан
    В този район на парка на младежта са само цигански къщи и освен крадливи цигани друг не смее да паркира автомобила се ,за да не бъдат разбити и ограбени.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари