Киноложка изложба „За купата на кмета на град Русе“

0

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри Международната киноложка изложба „За купата на кмета на град Русе“, която се проведе на стадион „Дунав“.

На събитието присъстваха също така и заместник-кметът по „Икономика, инвестиции и собственост” в Община Русе Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, народният представител от ПП ГЕРБ Светлана Ангелова, участници и гости на празника.

В приветствените си думи г-н Стоилов благодари на всички, уважили празника. "С провеждането на международната киноложка изложба поставяме началото на една прекрасна традиция. Това, което правят организаторите на събитието, е изключително достойно за уважение и аз се надявам, че ще продължат да разширяват все повече своята дейност. Радвам се, че Русе вече е в картата на киноложкия съюз. На добър час!“, каза г-н Стоилов, след което пожела успех на участниците и връчи поздравителен адрес на председателя на Български републикански киноложки съюз Аврам Петков. От своя страна, г-н Петков награди русенския градоначалник с плакет за принос в развитието на българската и международната кинология и популяризация на българското овчарско куче.

Събитието беше част от празничната програма по повод Деня на град Русе и в него се включиха участници от Русе, Монтана, Видин и Пловдив. Кучетата състезатели бяха 100 на брой, като 50 от тях бяха представители на българското овчарско куче, към което беше насочена и специализираната изложба. Включиха се над 20 породи кучета, сред които и немска овчарка, чихуахуа, йоркширски терирер, лабрадор, голдън ретривър и др.

Оценяването се извършваше от международните ол-раунд експерти Елена Павлова и Асен Илиев, както и от международния съдия ол-раунд международна категория Аврам Петков.

Състезанието беше организирано от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче, със съдействието на Община Русе и Сдружение „Сирио“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари