Откриха какво предизвиква постковид симптомите

2
Дълго време не беше открита причината
Дълго време не беше открита причината Снимка: БГНЕС

За съжаление, някои хора страдат от последствията от болестта, известна още като постковид дори след възстановяване

След като са преживели корона инфекция, много от засегнатите имат надежда, че най-лошото е минало. За съжаление, някои страдат от последствията от болестта, известна още като постковид, дори след възстановяване, пише Здравето

Дълго време не беше открита причината. В ново проучване, което министърът на здравеопазването в Германия Карл Лаутербах сподели в социалните медии, изследователите вече са открили какво може да предизвика дългосрочните последици.

Професор Акико Ивасаки от Медицинския факултет на Йейл изследва постковид повече от две години. Сега, заедно с колегите си, може би е постигнала пробив. За целта са прегледани 215 пациенти.

Особено голяма разлика, която се забелязва в сравнение с контролната група, е отклонението в нивото на кортизола. То е по-ниско при пациентите с постковид, отколкото при всички останали участници в проучването.

Кортизолът е ендогенен хормон, който изпълнява важни метаболитни задачи. Тъй като хормонът се освобождава все повече по време на стрес, той е известен като хормон на стреса.

Проучването е важна стъпка към по-доброто разбиране и лечение на механизмите в тялото, свързани с Постковид. През повечето време пациентите с постковид страдат от силна умора, изтощение и слабост, информира RTL.de.

В допълнение към нивото на кръвната захар, хормонът също влияе върху образуването на костите, протеиновия метаболизъм и метаболизма на мастната тъкан.

Кортизолът участва и в имунологичните процеси. Той инхибира имунната система и затова се използва като лекарство под формата на кортизон за борба с възпалителните реакции.

Дефицитът на кортизол се изразява в силна умора, загуба на апетит, загуба на тегло и чувство на слабост. Гадене, повръщане и ниска кръвна захар са други симптоми.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Някоя
    Откриха "топлата вода" ! Много ясно,че кортизола е виновен за постковид симптомите! А не се споменава, че към лечението лекарите винаги изписват кортикостероиди, които съдържат Кортизол! Две години му отнело да го установи! :) :) :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари