Откриха как да хакнат Facebook

0
Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимост
Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимост

Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимост

Социалната мрежа е предпочитана платформа за комуникация за милиони потребители. Fаcebook осигурява не само бърз достъп до новини, но и до най-важните хора. Неслучайно трафика на услугата продължава да е изключително висок, особен от мобилните устройства. Вече ви информирахме, че Facebook вече има 2 млрд. дневни потребители, пише Digital.

Меta са обнадеждени, че метавселената е дългосрочната инвестиция, която ще гарантира стабилността на бизнеса им. Не бива да забравяме, че компанията разработва някои от най-популярните приложения като WhatsApp, Messenger и Instagram. Toва са платформи с внушителна потребителска база и влияние в световен мащаб.

31E94B5C-0ABD-F869-AA4F-774F1C6721C5.jpg (728×416)
Сигурността на личните данни е проблем, с който се сблъскват много IT гиганти, включително и Meta. Едно от популярните решения е двуфакторната автентикация (2FА), която предпазва акаунтите в приложението на компанията. Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимост, с която хакерите биха могли да заобиколят 2FA системата на Facebook.

Неговият онлайн псевдоним е Gtm Manoz и успява да открие, че Meta не са въвели ограничение в опитите за въвеждане на код от 2FA в обновения Accounts Center. Това е портала за свързване на различните акаунти на компанията, като Facebook и Instagram. Друг човек с достъп до телефонния номер може да го въведе в Meta Accounts Center и да свърже номера със собствения си код.

Липсата на лимит за въвежданите двуфакторни SMS кодoве означава, че след като уцелят комбинацията хакерите свързват номера със собствените профили. Положителното за потребителите е, че Gtm Manoz вече е информирал Meta и неприятният недостатък вече е отстранен. Компанията го е възнаградила с $27 200 за докладване на този бъг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари