Откриха изоставен много скъп модел "Lamborghini" в джунглите на Мианмар

1
Собственикът засега не е ясен
Собственикът засега не е ясен Снимка: Drew Phillips

Моделът Lamborghini Aventador LP750-4 SV е произведен само в 600 екземпляра

Рядък и много скъп спортен автомобил Lamborghini Aventador беше открит сред дърветата в джунглите на Мианмар. Това пише британското издание The Sun, цитирано от Money.bg.

"Ценният и изключително рядък модел спортна кола е открит изоставен дълбоко в азиатските тропически гори", пише изданието. Автомобилът е бил покрит с прах, със счупено предно стъкло и попаднали от него отломки в купето.

Собственикът на спортния супер скъп автомобил засега не е открит. Автолюбителите са озадачени от състоянието на свръх луксозния автомобил, както и от изоставянето му.

Моделът Lamborghini Aventador LP750-4 SV е произведен само в 600 екземпляра. Приблизителната му цена е около 300 хиляди паунда (около 4,2 млн. долара).

Британското издание предполага, че ценната "находка" би могла да принадлежи само на някой от членовете на едно от четирите най-богати семейства в Мианмар. Но пък за тези фамилии се смята, че образуват престъпна група, занимаваща се с онлайн измами и трафик на наркотици. Мианмар е втората страна в света след Афганистан по обем на незаконен трафик на опиум.

Миналата година легендарният суперавтомобил Lamborghini Countach LP500S от 1982 г. беше пуснат за продажба в Съединените щати за 695 хиляди долара. През 2000 г. Lamborghini с пробег 66 198 км на километража попада във Franco"s European Sports Cars в Калифорния, където суперавтомобилът е прекарал 21 години, когато собственикът на автосервиза умира.

Автомобилът, който присъства на автомобилното изложение в Женева през 1982 г., е бил едно от първите пет копия на версията LP500S с двигател V12, увеличен до 4,8 литра - това се доказва от рядката табелка с надпис 5S.

Екземплярът е намерил първия си собственик в Италия, който скоро транспортира суперколата до Германия и след това до САЩ. Вече тук, в Съединените щати, през 1985 г., ексклузивният Countach LP500S е закупен от Карлос Кавазо, китарист на метъл групата Quiet Riot, популярна през 80-те години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Николай
    Приблизителната му цена е около 300 хиляди паунда (около 4,2 млн. долара). Ко казА ко?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари