Откриха изложбата "Обитателите на Русенското Поломие"

2
Да се снимат диви животни в природата се изисква много търпение
Да се снимат диви животни в природата се изисква много търпение Снимка: Константин Канин, Фейсбук

Фотографиите са разположени в центъра на Русе

Фотографите-анималисти Илиян Вълчанов и Константин Канин представиха днес изложбата "Обитателите на Русенското Поломие" в центъра на Русе.

Биологичното разнообразие на Русенското Поломие е вдъхновило и обединило интересите на двамата творци. Чрез експозицията те споделят резултатите от своите усилия в документирането на дивите животни в естествената им среда.

Биологичното разнообразие на Ломовете е представено от над 870 растителни вида, 22 вида риби, 19 вида влечуги и около 200 вида птици.

В експозицията фотографите са уловили кадри с ловуваща бяла чапла, малък воден бик, белоопашат мишелов, египетски лешояд, орли, ястреби, корморани, европейска дива котка, лалугери, пчелояди.

Двамата творци казват, че за да се снимат диви животни в природата се изисква много търпение.

"Търпението е най-важното качество. Без търпение може би нищо от това, което сме изложили с моя колега, нямаше да бъде факт. Понякога за един кадър са необходими часове. Има и щастливи кадри, които се случват няколко пъти в живота, за които са нужни секунди", обясни Вълчанов, предава БТА.

Той споделя още, че с това си хоби се занимава повече от 15 години, като вече има над 100 000 снимки.

Според Константин Канин не е трудно да се снимат животни в дивата природа. "Приятно е, отпускащо е, релаксиращо е. Трудното е да намери човек свободно време - да съчетае работата, семейството и хобито", казва Канин.

Изложбата "Обитатели на Русенско Поломие" се осъществява от Община Русе и от общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ivo
    Много сте скучни,музеите,раздвижете се,идеи нямате ли,неуютно студено,тъпо...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари