Откриха изложба посветена на Пламен Монев

2

Днес, в Художествената галерия – Русе, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри изложба по случай 60 г. от рождението на Пламен Монев.

Инж. Наков поздрави всички присъстващи и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Юбилейна изложба с 60 картини отбелязва 60 години от рождението на русенския художник Пламен Монев. На изложбата присъства изкуствоведа Диана Попова, която е открила преди години и първата му самостоятелна изложба в София. Събитието е част от проект, финансиран от Община Русе, Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.

Организатори са Дружество на русенските художници и Художествена галерия - Русе. Представени бяха не показвани у нас рисунки от периода на графичното му творчество и от последната му посмъртна изложба в Дубай. Посетителите видяха почти всички творчески посоки в творчество му, от различни периоди, изпълнени с различни техники. Експозицията ще остане в русенската художествена галерия до края на юли.

***

Пламен Монев завършва графика в София през 1984 г. при Галилей Симеонов. През годините той посяга и към живописта и оставя забележителни творби. Верен спътник на големия художник през годините е съпругата му Камелия Монева, която дълги години е работила в драматичния театър. Пламен Монев се изявява и като преподавател. До смъртта си той е учител в Националното училище по изкуствата в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари