Откриха дрифтаджията в Ямбол

2
С висока скорост и без контрол - така общинските камери хващат нарушителя от кръгово в града
С висока скорост и без контрол - така общинските камери хващат нарушителя от кръгово в града

С висока скорост и без контрол - така общинските камери хващат нарушителя от кръгово в града

Полицията в Ямбол откри шофьора от опасния дрифт на кръгово кръстовище в града. Това се случва след като вчера от общината разпространиха видео от камерите. На него ясно се вижда лек автомобил, който навлиза в кръстовището с висока скорост.

Кръговото кръстовище е изградено преди месеци и е изключително натоварено, защото автомобилите излизат от града към АМ „Тракия“.

Случаят, запечатан на камерите, е шокиращ. На метри от кръстовището има пешеходна пътека, както и спирката на жп гарата, на която обикновено чакат много хора. Според полицията в Ямбол водачът е шофирал с висока скорост и после е избягал.

С висока скорост и без контрол - така общинските камери хващат нарушителя от кръговото. Следва въртене на гуми и удар, после шофьорът бяга. От общината засичат случващото се на пътя в реално време, защото в Ямбол работят над 300 камери.

Изключително фрапиращ, неприятен, в близост има пешеходна пътека и спирки на градския транспорт. Доста са мерките на община Ямбол за безопасното движение, но в крайна сметка безопасното шофиране зависи от всеки от нас“, заяви Диана Димитрова, ПР общината, предаде bTV.

Николай Ганев работи на метри от мястото на инцидента. „Видях, възмутен съм, но това става практика и ежедневие. Понеже тук преди кръстовището беше път с предимство, сега го направиха със знак „Стоп“, но много хора не го спазват“, обяснява мъжът.

Според шофьори опасни дрифтове има и на други оживени кръстовища в града. „Купили си някакви малко по-мощни коли и цяла вечер по основните булеварди на Ямбол едно голямо каране, изреваване на коли, мотори…“, разказва и Светлан Марков.

От полицията в Ямбол обясниха, че са открили нарушителя - мъж на средна възраст, който по преценка на КАТ може да бъде лишен от книжка за шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Питам
    Ами дрифтаджиите от периметъра на кръстовището на "Олимп"и калпавите мотоциклетисти,кой ще ги открие от ОД-МВР-Русе,Общинска Полиция и КООРС ? Това видеонаблюдение за какъв чеп ви е другари сътрудници по охраната на общественият ред в град Русе ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари