Откриха близо 190 000 евро в дома на общинския служител

0

Според полицията и прокуратурата в Бургас сумата е била предвидена за търговия с вот

Задържаха служител на Община Несебър с над 185 000 евро и 20 000 лв. подкуп. Според полицията и прокуратурата в Бургас сумата е била предвидена за търговия с вот преди началото на предизборната кампания. Разследва се група от 4 – 5 души, заподозрени за търговия с гласове за местния вот.

В акцията са участвали служители на „Икономическа полиция. Все още се изяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано. Издирват се и други заподозрени, за които се предполага, че са участвали в престъпната схема. Обискирани са общо 4 адреса - три в Бургас и един в Равда.

Такава операция е безпрецедентна, тъй като с помощта на прокуратурата успяхме да достигнем до най-високото ниво. Служителят е на ръководна позиция в община Несебър. Този път успяхме да достигнем до най-високото ниво, а именно до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на така наречените организатори на дилъри за купуване на гласове”, заяви на извънреден брифинг старши комисар Емил Павлов–директор на ОДМВР Бургас, цитиран от БГНЕС.

Извършват се издирвателни мероприятия по установяване на други лица, които участват в тази схема , предстои и установяване на неговото имущество, произхода на тези средства, как са достигнали до лицето , за кои групи за предназначени", съобщи Мария Маркова –прокурор Районната прокуратура в Бургас

Служителят на Община Несебър е задържан за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    1
    daskal
    Този има късмет, че не е общински служител в Китай например.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари