Откриха благотворителен базар в Русенския университет

2

Със събраните средства студентите ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър

Благотворителен коледен базар под наслов Дарение „Зрение“ беше открит днес във фоайето на Централен корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев”. Той се осъществява под егидата на академик Христо Белоев, дтн, съвместно с клуб „Проектни мениджъри“, ръководен от доц. д-р Даниела Йорданова, и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет. Официални гости на откриването бяха зам.-кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев.

Поздравления към студентите отправиха ректора на университета акад. Христо Белоев, дтн и доц. д-р Даниела Йорданова от катедра „Бизнес, развитие и иновации“ към факултет „Бизнес и мениджмънт“. „Чрез изработените изделия вие не само творите прекрасна коледна обстановка в Русенски университет, но и подкрепяте важна кауза и давате светъл пример за солидарност и грижа към онези, които се нуждаят от подкрепа“, каза в приветственото си слово зам.-кметът Енчев.

На благотворителния базар са изложени изделия, които са изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието. Инициативата е на студенти от 4 курс, специалност "Социални дейности“, от Факултет "Бизнес и мениджмънт" в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера“ с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на студентската общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания, като наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на редовен очен скрининг при офталмолог. Предвижда се да се закупят и очила за хората с констатирани силно изразени зрителни увреждания.

Базарът ще бъде отворен всеки ден от 10:00 до 13:00 часа до 13 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Предпразнично и откровено
    Поздравления за инициативата на студентите и преподавателя им по проекти, както и за базара и дарението. Но няма как да не се засегне въпросът докога този самовеличаещ се индивид със селско и тарикатско поведение ще се пъчи винаги като пръв. На втората снимка той се е инсталирал най-отпред, а новият ректор е встрани и зад студентите като изгонен и ненужен фон на събитието. В почти всички снимки той е на преден план, е стига вече и докога. Подобно поведение показва "някои неща" от току що отминалите избори за ректор и кой ще продължи "да дърпа конците" и да определя нещата във висшето училище. Оставаше само да се снима и със снаха си, която вреди като главен асистент в специалността Социални дейности и с интриги и притискане принуди да напусне авторитетен преподавател и неин създател - професор и доктор на науките, за да освободи място за човек от семейството и така цялото семейство да е в университета. Докога МОН и други институции и органи ще си затварят очите за "великите дела" на този индивид през няколкото му мандата и ще нехаят за това?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари