Намериха арбалет на изчезналия Деян Вутов в дома на Пелов

0

Пуснаха под домашен арест и гаранция Владимир Стефанов, Тихомир Миков и Борис Ерменков

Арбалет на безследно изчезналия Деян Вутов от Ботевград е намерен в дома на най-близкия му приятел Владимир Стефанов, стана ясно в събота по време на заседание на окръжния съд, предава 24 часа.

Стефанов е син на беглеца от затвора Владимир Пелов, който беше застрелян от Марио Панчев в центъра на Ботевград. Синът на рецидивиста, приятелят му Борис Ерменков и бизнесменът Тихомир Миков бяха арестувани във вторник заради отвличането на Деян Вутов, палежи на офиси и жилища в града, както и за убийството на братята Цветан и Марко Петрови през март 2016 г.

Миков е обвинен като подбудител за покушението, за което беше задържан Пелов, както и за отвличането на Деян Вутов на 21 май 2017 г. Окръжният съд пусна Стефанов и Миков под домашен арест, а Ерменков - с гаранция от 4 хил. лв. Към делото са приобщени още няколко случая на взривове и неразкрити убийства в Ботевград от периода 2014-2017 г., които още се разследват и за тях няма обвинения, стана ясно в съда. 

23-годишният Деян Вутов изчезна на 21 май 2017 г. в Ботевград. Според прокуратурата мъжът е бил част от групата на Миков, в която са още Пелови - баща и син, и братята Борис и Тодор Ерменкови. Братята роми Цветан и Марко Петрови бяха разстреляни пред заведението на Тихомир Миков през март 2016 г. Миков разговарял с тях да започнат работа при него. Арестуван е Владимир Пелов, който по това време е под домашен арест. Според прокуратурата това е една от причините за разрив между сина на Пелов и Деян Вутов.

За последно Вутов е забелязан в кафенето на брат си Николай в центъра на града. Бил е в компанията на Владимир Стефанов и Борис Ерменков. От тази среща има записи на камерите, които са иззети от полицията. След това Деян изчезва. По-късно в дома на сина на Пелов е открит арбалет. Той е бил на Деян Вутов. Разпитан, братът Николай е категоричен, че оръжието е на Деян и той в никакъв случай не би се разделил с него.

По арбалета са открити следи от ДНК на мъже, но експертизата не може да посочи кои са те.

Няма никакви доказателства за вината на клиента ми, те не са и косвени, както казват от прокуратурата”, заяви пред съда защитникът на Стефанов. Същото твърдяха и адвокатите на Тихомир Миков и на Борис Ерменков. 

Според държавното обвинение синът на Пелов може да се укрие, защото е бил арестуван на път за чужбина, където живеят майка му и сестра му. Според адвоката му той няма намерение да бяга, а е искал да бъде със семейството си в тежкия момент след смъртта на баща си. Задържаните не можеха да разберат защо ги обвиняват сега, 3 г. след палежите и 1,5 г. след убийството на Цветан и Марко Петрови.

Разпитани са и двама анонимни свидетели. Мерките за неотклонение на обвиняемите ще се гледат на втора инстанция на 10 юли.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари