Откриха 70 килограма марихуана в камион на АМ „Тракия“

0

Иззети са 66 вакумирани пакета със суха зелена тревиста маса

Служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора са иззели 66 пакета марихуана с тегло около 70 килограма от товарен автомобил на 210 километър на автомагистрала "Тракия".

Това съобщи на брифинг в директорът на дирекцията ст. комисар Лазар Христов. На брифинга присъства още окръжният прокурор Дичо Атанасов. Задържани са двама мъже - шофьорът на товарния автомобил на 52 години и негов спътник на 51 години.

"И двамата са български граждани, като единият от тях е криминално проявен. Проверката на товарния автомобил е извършена по сигнал на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) през вчерашния ден", уточни комисар Христов.

Иззети са 66 вакумирани пакета със суха зелена тревиста маса с тегло около 70 килограма, реагиращо на марихуана. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Материалите са докладвани на дежурен прокурор към Окръжна прокуратура.

Директорът на ОД на МВР изрази благодарността си на своите колеги и на служителите на ГДБОП за добрата работа и координация и за бързата реакция и адекватните действия на терен.

Наблюдението на досъдебното производство е незабавно поето от Окръжната прокуратура в Стара Загора, коментира Дичо Атанасов. То е образувано по чл. 351 а, ал. 1 от НК за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На двете лица, които са заподозрени, ще бъде предявено обвинение в рамките на днешния ден. Предвиденото от закона наказание е "лишаване от свобода" за срок от две до осем години и глоба от пет до 20 хиляди лева.

През вчерашния ден е назначена физикохимическа експертиза, която в рамките на днешния и утрешния ден ще установи точните килограми и концентрация на активното вещество и ще бъдат прецизирани обвиненията, посочи Атанасов.

"В рамките на днешния ден ще бъде взета и предварителна мярка задържане за 72 часа с оглед вземане на постоянна мярка “задържане под стража”, каза още той.

"По смисъла си това е тежко умишлено престъпление, в процеса на разследване ще бъде преценено количеството и е възможно да бъде повдигнато и по-тежко обвинение за високорискови наркотични вещества в големи размери", допълни окръжният прокурор

По думите му това "вероятно ще се случи, но това е преценка на наблюдаващия прокурор". "По делото ще бъдат разпитани свидетели и ще бъдат извършени и други процесуално-следствени действия. По случая ще се работи приоритетно и бързо", увери той.

"На 19 март в Стара Загора е образувано още едно производство за държане на наркотици - около два-три килограма марихуана и около 200 грама метаамфетамин", посочи още Дичо Атанасов. И по този случай е назначена е и се изготвя експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари