Откриха 280 000 евро в дома на сина на евродепутатка

0
Мария Арена е разследвана по „Катаргейт“
Мария Арена е разследвана по „Катаргейт“ Снимка: Белга

Мария Арена е разследвана по „Катаргейт“

Когато миналия месец белгийската полиция е нахлула в дома на евродепутатката Мария Арена в рамките на разследването на „Катаргейт“, тя претърсила и дома на сина ѝ Уго Льомер. Инспекторите са открили там 280 000 евро в брой, съобщи белгийският вестник „Соар“, цитиран от белгийската новинарска агенция Белга. Все още не е известно дали откритата сума има връзка с „Катаргейт“, предава БТА.

Самото претърсване се е състояло на 19 юли.

Убедена съм, че разследването ще покаже, че по никакъв начин не съм замесена в този случай“, зави Арена.

Катаргейт“ е политически скандал, в който редица служители на Европейския парламент, лобисти и техните семейства са заподозрени в корупция, пране на пари и организирана престъпност, повлияни от правителствата на Катар, Мароко и Мавритания.

Членовете на Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли, Марк Тарабела и Андреа Козолино са заподозрени по случая, а бившият член на ЕП Пиер Антонио Панцери се призна за виновен. Арена е споменавана в разследването от самото начало заради приятелството си с Панцери и връзките си с другите трима заподозрени.

През юни разследващият магистрат Мишел Клез реши да си направи самоотвод от делото, след като стана ясно, че синът му е имал общ бизнес с Льомер от 2018 г. насам.

Мария Арена подаде оставка от поста си на председател на комисията по правата на човека в Европейския парламент през януари, след като „Политико“ разкри, че тя не е декларирала безплатни полети и престой в луксозен хотел, платени от катарското правителство. Тя отрича да има каквото и да било участие в „Катаргейт“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    фена на Путин
    Абе мътите мозъците на хората с интриги ? В ЕС няма нито грам корупция. Там само се четат религиозни книги и всички са в мир и хармония и пеят песни за мир и любов. Нито един цент не се краде там. Краденката е само за у нас. ЕС е най-честната, най-почтената и най-некорумпираната организация на всички времена. Трябва живи умрели да се присъединим веднага към тяхната свещена парична единица. Да станем и ние добри и богати. Иначе няма как да станем.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари