Откриха 20 хиляди лева от рушвети в дома на граничар от Русе

2
Първоначално зад решетките бяха прибрани 10 униформени, но само седем от тях са получили обвинения за подкупи / Снимката е илюстративна
Първоначално зад решетките бяха прибрани 10 униформени, но само седем от тях са получили обвинения за подкупи / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

В дома на граничен полицай от ГКПП "Дунав Мост" в Русе били открити 20 хил. лева в различни банкноти, за които разследващите подозират, че са от прибиране на рушвети.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод вчерашната акция на границата с Румъния. Първоначално зад решетките бяха прибрани 10 униформени, но само седем от тях са получили обвинения за това, че искали подкупи от дребни търговци, предаде "24 часа".

Рушветчийската схема била следната. Полицаите предупреждавали търговците, че ако не им дадат почерпка ще извикат мобилен екип от митничари, който ще направи щателна проверка на товара им, Те плашели още шофьорите, че ще чакат цял ден на пункта. От МВР казаха, че по време на акцията е бил използван и дрон.

"Това са унизителни и обидни практики, които ние ще прекратим", обяви шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Очаквайте подробности!

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари