Отиде си „Кралят на закуската“

0
Бил Грейнджър почина на 54 години
Бил Грейнджър почина на 54 години

Бил Грейнджър почина на 54 години

На 54 години почина известният австралийски готвач Бил Грейнджър - "бащата" на тоста с авокадо, предаде ВВС.

Самоук готвач от Мелбърн, Грейнджър се превърна в известен световен ресторантьор и автор на рецепти на храни.

Той е издъхнал в лондонска болница на Коледа, заобиколен от съпругата си Натали и трите си дъщери - Еди, Инс и Бъни.

Той ще бъде запомнен като „Кралят на закуската“ с превръщането на непретенциозната храна в нещо специално, изпълнено със слънчева светлина", написа семейството в Instagram, пише Факти.бг.

Той ще липсва много на всички.

Причината за смъртта му не е оповестена публично от семейството му.

През 30-годишната си кариера Грейнджър издаде 14 готварски книги, направи множество телевизионни готварски предавания, отвори повече от дузина ресторанти по целия свят и спечели легиони от фенове.

Знаменитости, включително австралийският актьор Хю Джакман, бившият съдия от Masterchef Австралия Мат Престън и кулинарната легенда Джейми Оливър бяха сред онези, които отдадоха почит на звездата като мил, жизнен и чаровен мъж.

"Той беше най-прекрасният човек и радостта, която ни даряваше - независимо дали чрез храната си, книгите си, хоризонтите, които отвори за нас - идваше от добротата, щедростта и изобилната чистата у него", заяви авторът на рецепти и телевизионен готвач Найджела Лоусън в Instagram.

Такова опустошение за семейството. Твърде жестоко е."

Грейнджър започва кариерата си през 1993 г., след като напуска училище по изкуства, за да отвори първия си ресторант в Сидни, когато е само на 23 години.

Bills – слънчево ъглово кафене – стана известно с прости ястия като тост с авокадо, палачинки с рикота с масло от пчелна пита и първокачествено кафе.

Популярността му избухна и оттам той отвори още кафенета в Япония, Корея и Лондон, където също създаде верига, наречена Granger & Со.

Австралийският готвач Дарън Робъртсън каза, че Грейнджър е "променил цялата игра за закуска" докато възпитаникът на Masterchef Australia Адам Лио го описва като „може би най-влиятелния пионер на съвременната австралийска храна“.

"Неговото "слънчево" кодифициране на австралийската кафене култура в Билс е моделът, върху който сега е изградено всяко австралийско кафене по света. Страхотен човек", написа Лио в Х.

Влиянието му беше такова, че през януари Грейнджър беше удостоен с Ордена на Австралия - едно от най-големите отличия на страната - за приноса му към туризма и гостоприемството.

Правил съм всички тези неща, само защото обичам да готвя палачинки и бъркани яйца, което е доста невероятно", заяви Грейнджър през 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари