Отиде си д-р Елисавета Стефанова

1
Лекар с голямо сърце, отличен професионалист и човек, раздаващ се за благото на хората
Лекар с голямо сърце, отличен професионалист и човек, раздаващ се за благото на хората

На 7 септември СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев” ЕАД загуби скъп човек и колега – доц. д-р Елисавета Стефанова – лекар с голямо сърце.

Ръководството и служителите на болницата изказват най-искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на доц. д-р Елисавета Стефанова, пишат от лечебното заведение.

Дълбоко скърбим за загубата на нашия колега и приятел, отличен професионалист и човек, раздаващ се за благото на хората.

Отиде си от нас човек с доказани нравствени добродетели, заслужил уважението на своите близки, приятели и колеги.

Със своята всеотдайност тя оставя след себе си светъл пример за достойно извървян житейски път, посветен на професията в името на хората.

Доц. Елисавета Стефанова завършва медицина в МУ-София през 1982 г. Има придобити специалности по педиатрия и детска ендокринология. От 1986 г. работи в Клиниката по ендокринология, диабет и генетика при СБАЛДБ – МУ – София, като от 2016 г. е началник на същата.

Доц. Стефанова има над 70 публикации в наши и чужди списания и множество цитирания, участия в конгреси и конференции по педиатрия, детска ендокринология и ултразвук. Участва в написването на учебници и ръководства по педиатрия. Член е на Българска педиатрична асоциация, Българското дружество по ендокринология, Българското дружество по детска ендокринология и член на Европейското дружество по детска ендокринология (ESPE).

Дълбок поклон пред светлата ѝ памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари