Отиде си д-р Димитър Игнатов!

2
Хирургът и бивш депутат почина на 81 години
Хирургът и бивш депутат почина на 81 години Снимка: iStock / Getty Images

Хирургът и бивш депутат почина на 81 години

На 81-годишна възраст почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов.

Д-р Игнатов бе един от инициаторите за възстановяването на Българския лекарски съюз и негов председател от 1992 г., който остана начело на съсловната организация в продължение на 10 години.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество!. Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас! Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество! Нито той, нито делото му ще бъдат забравени!", пишат от БЛС.

Новината потвърди и неговият зет - журналистът Марио Гаврилов, в социалните мрежи:

"Отиде си моя тъст д-р Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със собствена физиономия, най-добрия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите спорове, за грижите, за уникалните манджи, за любовта, за емоциите и страстта. Ще те запомня завинаги цветен и неповторим. Сбогом, Мемо!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари