Отиде си бивш български национал по футбол

0
На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев
На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев

На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев

Трагичната вест бе съобщена от варненския клуб, предаде БТА.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 84-годишна възраст почина легендарният футболист и впоследствие журналист Стефан Янев. Той е част от една от най-силните генерации в клубната история на Черно море".

Играе за моряците като полузащитник от 1959 до 1968 година. В периода 1966-1968 е капитан на тима. Има 228 мача с 16 гола в „А“ група, а общо официалните му срещи за клуба са близо 300. Прекратява състезателната си кариера на 29-годишна възраст и се отдава на другата си голяма страст – спортната журналистика.

Автор е на многобройни статии във вестниците „Народно дело“, „Полет“, „Народен спорт“, „Старт“ и „Футбол“. Един от съоснователите на телевизионен център „Варна“. Като телевизионен коментатор за БНТ присъства на четири световни първенства. Коментира и Мондиала във Франция през 1998 година по първото частно българско радио – „Ком“.

Автор е на 17 книги на футболна тематика. Носител е на орден „Кирил и Методий“ II-ра степен и е удостоен със „Златното перо“ и почетен знак от Съюза на българските журналисти.

"ПФК „Черно море“ изказва своите съболезнования на семейството и близките на Стефан Янев!", написаха от Черно море.

Като футболист Янев е играл още за Спартак Варна, Родни криле София и Локомотив Варна.

Поклонението ще се състои на 7 февруари от 14:30 ч. на старите гробища във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари