Отхвърлиха рекорден иск от 400 000 лева на затворник към ГДИН

1
Решението на Административния съд в Пазарджик подлежи на обжалване
Решението на Административния съд в Пазарджик подлежи на обжалване

Лишеният от свобода се жалва от лошите условия в затворите и настоява за компенсация

Административният съд в Пазарджик отхвърли рекордния иск от 400 000 лева на затворник към Главната дирекция „ Изпълнения на наказанията“. Лишеният от свобода се жалва от лошите условия в затворите и настоява за компенсация, предава БНР.

Исканото обезщетение е за периода от юни 2018 до януари 2022 година. През това време мъжът е изтърпявал наказанието си в софийския затвор, в затворническото общежитие в Кремиковци и накрая в затвора в Пазарджик.

В жалбата си, лишеният от свобода твърди, че е живял в пренаселени и мръсни килии, без обособен санитарен възел с постоянно топла и студена вода . Вследствие на това мъжът получил усложнение на здравословен проблем като в същото време е бил лишен от адекватно лечение.

От Дирекцията на затворите обаче твърдят противното. В представената справка се казва, че и на трите места за изтърпяване на наказанията затворникът е имал лично килийно пространство от четири квадратни метра, обособен санитарен възел, а вследствие на адекватно лечение е подобрил и здравословния си статус.

Решението на Административния съд в Пазарджик подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Този
    Що ни си стоя в къщи на чисто и топло бе пич или държавата е виновна че си там .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари