Мария Захарова: Решенията на МНС за Руската федерация нямат значение

1
По-рано петък ICC издаден заповед за арест на руския президент Владимир Путин
По-рано петък ICC издаден заповед за арест на руския президент Владимир Путин Снимка: Facebook

По-рано петък ICC издаден заповед за арест на руския президент Владимир Путин

Според официалния представител на руското външно министерство всички възможни „реципити“ за арест, изхождащи от съда, ще бъдат „законно незначителни“ за Русия"
МОСКВА, 17 март 2023г. Решенията на Международния наказателен съд (MUS) нямат значение за Русия, възможните заповеди за арест са правно недействителни. Това беше написано в петък от официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова в нейния телеграмен канал, пише ТАСС.

"„Решенията на Международния наказателен съд за страната ни нямат значение, включително от правна гледна точка“, посочи Захарова. - Русия не е страна по Римския статут на Международния наказателен съд и не поема задължения по него. Русия не си сътрудничи с този орган и евентуалните „реципити“ за арест, идващи от Международния съд, ще бъдат юридически незначителни за нас".

По-рано петък ICC издаден заповед за арест на руския президент Владимир Путин и руския президентски комисар за правата на детето Мария Лвов-Белова. Документът твърди, че те уж могат да бъдат замесени във „военни престъпления, свързани с незаконното депортиране на населението“, включително деца и незаконното им движение в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    русенец
    Този съд не е признат от САЩ, Китай, Индия, Бразилия и да не продължавам, че ще изброя страните , в които живее 3/4 от населението на земята. Ако аз създам “международен“ съд и издам заповед да арестувам някой, например сенилният Байдън, това изобщо значи ли нещо?
  • 2
    3
    Чичо
    Как така УЖ са замесени?? Вие дебили ли сте в сайта? Риторичен е въпроса. Дано тази година рашистката федерация се разпадне, и този престъпен режим загуби всичко. Жалко че обикновените пияни блядове ще плащат още 300г за собственото си овцедушие и индоктринирана тъпота.
  • -3
    2
    Бай Ставри
    Мръсния терорист няма да сме е да си покаже мръсната мутра от бункера в оркистан.
  • -4
    1
    така
    на майка ти в подката дърта курво, чао
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари