Отец Иван ще посрещне Великден в болница

1
За Великден духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да помагаме с каквото можем на околните
За Великден духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да помагаме с каквото можем на околните Снимка: Facebook

За Великден духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да помагаме с каквото можем на околните

"За пръв път в живота си ще посрещна Великден в болница. Преди няколко дни ме приеха в столично лечебно заведение и вероятно ще остана тук до следващата седмица и едва тогава ще ме изпишат."

Това разказа добротворецът за бедни и изстрадали души отец Иван. Духовникът от години има диабет, а преди няколко дни нивата на кръвна захар при него достигат много високи нива и се налага да бъде приет в болница, съобщи България Днес.

"Като цяло се чувствам добре. Тук съм по-спокоен, защото лекарите знаят кога и кои лекарства да ми дават. Липсва ми, че няма да бъда в Нови хан за Великден. Традиционно всяка година там се събираме много хора и посрещаме Възкресение Христово. Получава се хубав празник за деца и големи хора. Жалко, че тази година няма да съм там", сподели още пред вестника духовникът, който е помогнал на хиляди хора през живота си.

Преди време дядо Иван преживява и тежко падане, при което си удря десния крак. Болките са толкова силни, че дори трудно спи, а за да се придвижва, използва патерици.

"Първоначално реших, че кракът ми е счупен. Но направихме рентген, който показа, че става въпрос само за натъртване. Болките са силни, но избягвам да пия обезболяващи, тъй като лекарствата допълнително натоварват сърцето", добави духовникът.

През последните години на отец Иван му се струпаха много проблеми. За последно около Нова година получава два инсулта, няколко дни е в кома, но успява да се възстанови и да се изправи на крака. Един от най-тежките моменти беше през 2014 година, когато катастрофира между пловдивското село Цалапица и град Съединение. След инцидента свещеникът беше с травма на главата, гръдния кош, счупена на две места бедрена кост на десния крак и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци отне, докато духовникът се възстанови и да може да ходи самостоятелно.

След това на няколко пъти влизаше в болница и му откриха диабет. Отчето припадна по време на летен лагер и се появиха усложнения с кръвното налягане. Стресът също сериозно тормози отец Иван, тъй като постоянно мисли за финансовото състояние на приютите си, които са в много трудно положение поради липса на средства.

През 2019 година добрият духовник беше нападнат в приюта си в Нови хан. Срещу него се нахвърли 26-годишният Милен, който искаше да вземе 2-годишното си детенце. Малчуганът живее в приюта заедно с майка си Павлина, която дълго време търпи лошото отношение на мъжа си и преживява тежки сцени на домашно насилие. Дядо Иван тогава се размина без сериозни наранявания.

За Великден духовникът пожелава на целия български народ здраве, да се опитваме да бъдем по-добри хора и да помагаме с каквото можем на околните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари