Отец Йордан от Сандански: Мнозина идват при мен след като са обиколили медицински заведения

0
Отец Йордан Аврамов е духовникът, който се грижи не само за душата, но и за психиката на своите миряни
Отец Йордан Аврамов е духовникът, който се грижи не само за душата, но и за психиката на своите миряни Видео: NOVA

Отец Йордан Аврамов е духовникът, който се грижи не само за душата, но и за психиката на своите миряни

Свещеникът се изявява и като психолог в своята църква в Сандански. "Като свещеник използвам духовния християнски подход, молим се, обсъждаме религиозни въпроси. След това работя и като психолог - там разглеждаме житейски и екзистенциални въпроси", посочи той пред NOVA.

Дава психологически консултации отново в храма. "Кабинетът ми се помещава в Сандански, в църквата "Св. вмчк Георги". Оборудван е за сеанси, има и кушетка. Храмът е един от най-големите в Неврокопска епархия, изографисан през 1967 г. от полско-руския художник Николай Шелехов - класик иконописец на 20 век. Стенописите обхващат по една сцена на стена", разказа той.

По думите му самите разговори с пациентите са лице в лице. ''Учил съм в Семинарията в София, но преди това исках да уча медицина. Лечението обаче не е само с лекарства, а свещеникът обхваща много по-широк диапазон от телесните проблеми. Баща ми е медицинско лице с богословско образование, дядо ми е духовник. Мнозина идват при мен, търсейки последното упование в Бог, след като са обиколили множество медицински заведения. В човешките страдания се проявява Божията сила, съумял съм да бъда до конкретния човек в труден момент", обясни отец Йордан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ядосан!
    Кюре или поп нелеп, кой си ти че да правиш "кабинет" ? Кой си ти да се правиш на психиатър? Ебаваш майката на религията. Тя, религията не е дуднене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари