Отчитат спад на безработицата в Русенско

0
Отчитат спад на безработицата в Русенско
Снимка: М. Камбешев

Данни на дирекция "Бюро по труда" в Русе, изнесени от директора Баки Солак, отчитат намаляване на официално регистрираната безработица в Русенско за месец март. Тя е 5,4 %, докато за същия период миналата година е била 6,4 % или с 1% повече.

Трудовите посредници работят усилено по намаляване на младежката безработица, като в тази връзка се предвижда в края на месеца да бъде организирана трудова борса за младежи. Тя ще се проведе в сградата на Военния клуб в града от 10:00 на 29 април и ще е добра възможност за младежите да се срещнат на място с работодатели и да получат адекватна професионална ориентация.

От началото на годината е имало няколко процедури от работодатели за масови уволнения и съкращения, но те не са довели до сериозни последици на трудовия пазар. Според Солак, много малко от съкратените са се регистрирали в Бюрото по труда, а по-голямата част са успели веднага да намерят нова работа, тъй като са били специалисти в търсени професии и са били привлечени от други фирми в същата сфера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари