Отчетоха свършената работа по проблемите с КТМ

0
Отчетоха се заслугите на Областна администрация Русе в институционалната подкрепа и съдействие,  които оказва за разрешаването на проблемите
Отчетоха се заслугите на Областна администрация Русе в институционалната подкрепа и съдействие, които оказва за разрешаването на проблемите

Днес, 06.07.016 г., от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе се проведе среща за осъществяване на отчет по изпълнение на набелязаните мерки за ограничаване и минимизиране на отрицателното въздействие върху здравето на хората и компонентите на околната среда на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене.

Срещата беше водена от г-н Станимир Станчев – заместник областен управител на област Русе. В присъствието на ръководствата на институции с отношение към проблемите на КТМ – Екологично сдружение „Дунавски регион” Мартен и представителите на фирмите, разположили дейността си в района на бившия комбинат, се отчете изпълнението на предприетите действия към настоящия момент от заложената програма с мерки.

В следствие на изготвените отчети (по темите докладваха РИОСВ, РЗИ и Община Русе) стана ясно, че по всяка от точките се извършват предписаните действия. Някои от дългосрочните мерки, все още не са напълно завършени, въпреки удълженият индикативен срок за изпълнение.

Отчетоха се и заслугите на Областна администрация Русе в институционалната подкрепа и съдействие,  които оказва за разрешаването на проблемите, възникващи в района на бившия КТМ.

Следващата среща ще се проведе в периода  септември – октомври 2016г., когато трябва да бъдат финализирани всички предписани дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари