Отбелязваме Деня на река Дунав

2
С поредица от събития Община Русе ще отбележи 29 юни
С поредица от събития Община Русе ще отбележи 29 юни Снимка: Dunavmost

Отбелязваме Деня на река Дунав

По този повод в Русе се проведе първата съвместна българо-румънска акция по почистване на дунавските острови.

Докато чистотата по бреговете от двете страни на реката е ангажимент на съответната община, островите по Дунав остават на произвола на съдбата. Всяка година доброволците от туристическо дружество „Приста“ почистват едни от най-замърсените райони по поречието в района на Русе.

По традиция, с поредица от събития Община Русе ще отбележи 29 юни - Деня на река Дунав. Тази година мотото на националната кампания е „Открий Дунав“.

Разходка с каяк и полет с балон са две от атракциите , с които ще бъде отбелязан празникът и в Свищов.

Кои са най-замърсените места, на какви находки попаднаха доброволците и как се променя реката през годините - вижте повече подробности в прякото включване на Пламенка Тонева по БНТ.

Ето и инициативите, с които Русе ще отбележи празника:

18:15 ч. Дъгов мост, Русенски кей - Шествие на деца от русенски детски градини

18:30 ч., открита сцена, Русенски кей - „Русе – пристанище на 60-те кораба“ – занимателна игра с деца от Русенска детска опера и русенски детски градини

19:00 ч., зала Филхармония. Държавна опера – Русе. Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе . Концерт

По течението на Синия Дунав - под патронажа на Посланика на Австрия Андреа Вике. Диригент Давид Холцингер с участието на солисти на Държавна опера – Русе. Билети за събитието може да се закупят от каса Опера и на www.ruseopera.com

19:30 ч., открита сцена, Русенски кей

Хепънинг и концерт с участието на вокални състави и танцови формации за модерен балет от ОбДЦКИ и ОМД - Русе . Демонстрация на Мажоретен състав „Екстрийм“ при ОбМД - Русе

20:30 ч., открита сцена, Русенски кей

Концерт на Биг Бенд Русе

Диригент – Димчо Рубчев

21:30 ч., открита сцена, Русенски кей

Концерт на Рок група „SODA A’COUSTIC“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари