От утре започват най-студените дни за март

4
Вятърът в страната ще е умерен, а в Източна България и временно силен от североизток
Вятърът в страната ще е умерен, а в Източна България и временно силен от североизток

През нощта срещу четвъртък по-значителна облачност очакваме над западните и централни райони от страната, на места с валежи от сняг, но след полунощ процесите постепенно ще спират

Над останалата част от страна облачността ще се разкъсва, прогнозира Meteo Balkans Вятърът в страната ще е слаб от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух от североизток.

Температурите у нас ще продължават да се понижават и очакваните минимални ще са между минус 6°С до минус 3°С, като по-хладно ще се задържи в планинските райони и котловините от Западна България и Средногорието – до минус 7 - 8°С. Най-високи очакваме да са минималните стойности по Черноморието и в района на Сандански – до 0 - 1 °С.

През деня времето в страната ще се задържи предимно облачно с чести валежи от сня, главно в Западна България, Дунавската равнина, като по-значителни ще са те в Северозападна България, Предбалканаи Рило-Родопската област.

Вятърът в страната ще е умерен, а в Източна България и временно силен от североизток. След обяд временни разкъсвания и намаления на облачността очакваме главно над североизточните райони и Горнотракийската низина, но за кратко.

Максималните температури ще са в широки граници - от 3° до 5° в североизточните райони, до 4°- 6° в южните и северозападните части от страната.

В планините няма да е подходящо за туризъм – времето ще е облачно с чести валежи от сняг. По-значителни ще са валежите в Предбалкана, Рило-Родопската област, а по планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа умерен североизточен вятър и температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – минус 13°С.

Времето по Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще има превалявания от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°- 4°С.

Времето в столицата ще е с променлива облачност, а следобед очакваме нови валежи от сняг. Валежите ще са интензивни и на етапи. Очакваните минимални температури ще са между минус 7°С, а максималните - до едва 1°С.

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма. В сутрешните часове нивата в атмосферата ще бъдат отново завишени в затворените котловини и част от Дунавската равнина - концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

Предупреждение за шофьорите

Във връзка с очакваните валежи от сняг над Западна и Централна България съветваме шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Очакваме усложняване на синоптичната обстановка по проходите в Предбалкана. Поради силния вятър ще се образуват и навявания.

Най-значителни ще са валежите в Петрохан, Прохода на Републиката, Троянски проход и Витиня. Карайте внимателно и по автомагистрала Струма и пътя за Кюстендил, Ихтиман и планинските райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари