От утре започва тестването на жителите на Букурещ за коронавирус

0
На 27 май кметството на Букурещ уточни, че са изпратени писма на 10 500 букурещяни, избрани да участват в кампанията за бързо тестване за Ковид-19
На 27 май кметството на Букурещ уточни, че са изпратени писма на 10 500 букурещяни, избрани да участват в кампанията за бързо тестване за Ковид-19

Кметството на Букурещ съобщи, че утре на стадион "Национална арена" ще започне програмата за тестване на населението, целяща да определи степента на имунитет по отношение на новия коронавирус, предаде Аджерпрес, цитирана от "24 часа"

"Столичното кметство съобщава, че утре, 10 юни, на "Национална арена" започва програмата "Имам имунитет срещу КОВИД". По този начин първите жители на Букурещ, включени в представителната извадка, ще бъдат тествани за антитела срещу вируса САРС-КоВ-2. Това тестване ще покаже какъв е процентът на тези, които са придобили имунитет, и каква е степента на циркулация на новия коронавирус в столицата", се посочва в съобщение на кметството.

На 27 май кметството на Букурещ уточни, че са изпратени писма на 10 500 букурещяни, избрани да участват в кампанията за бързо тестване за Ковид-19.

"Това, което целим с този проект, е очевидно: да разберем каква е ситуацията в столицата, за да можем на базата на сигурни данни да вземем постепенно мерки за връщане към нормалността и рестартиране на икономиката", заяви тогава кметът на Букурещ Габриела Фиря.

Тя уточни, че проектът се осъществява съвместно с Националния статистически институт, който определя критериите за съставянето на представителната извадка, и Института за инфекциозни болести "Матей Балш", който отговаря за научния аспект на тестването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари